Het begon allemaal rond september toen ik op mijn nieuwe werkplek startte. Ik moest verplicht een test afnemen, voordat we konden beginnen. Ik was hier eigenlijk op tegen. Maar ja, je wilt graag je nieuwe baan, dus doe je dat maar.

Eind december kregen de bewoners van mij corona-klachten. Iedereen werd getest zowel bewoners als personeel. Alle bewoners hadden corona. Vanaf die dag zijn we als personeel en bewoner elke week getest, zonder klachten! Mijn bewoners zijn niet ziek geweest en dan bedoel ik echt niet ziek. Ik werk op een PG afdeling en de jongste bewoner is 82 jaar. Ze snapte er niks van. Ze mochten niet weg en wij moesten een beschermend pak aan. Ik ben tegen mijn leidinggevende in gegaan, tegen het testbeleid, maar dan moest ik onbetaald thuisblijven. Nu is dit iets wat ik niet kan maken, omdat ik ook mijn huur gewoon moet betalen dus ook dit was weer geen optie.

Toen het huis weer corona vrij was zijn wij alsnog 4 weken getest en er waren geen personeelsleden positief. Een bewoner ging verder achteruit vanwege haar Alzheimer. Ze overleed, maar werd geregistreerd als een corona-dode. Alle bewoners zijn gevaccineerd, daarvan zijn ze allemaal ziek geweest ziek met koorts.

Ik moest me verplicht laten vaccineren, anders werd ik ontslagen. Ik heb gekozen om dan maar ontslagen te worden, ik wil die vaccinatie niet. Het is zo erg dat je dat verplicht wordt.

Deborah

0Shares
0